Hvordan er det nu lige, det er?

Hvordan er det nu lige, det er?

Mor: Du virker træt, skat.. Kom du sent i seng hos far i går?
Amalie: Lidt.. Eller som jeg plejer..
Mor: Ok.. Hvad tid plejer du da at gå i seng hos far?
Amalie:Kl.22..
Mor: Kl.22!! Det er godt nok sent. Det er typisk far! Det går jo slet ikke. Prøv lige at se, hvor træt du er. Jeg må ringe til ham!

Hvordan er det nu lige, det er? Kan du bestemme, hvad dine børn spiser og hvad de laver, når de er hos deres far/mor. Kan du bestemme, hvornår de skal i seng og hvor meget de må bruge deres iPad? Nej – det kan du ikke – som udgangspunkt. Skilsmisser, børneopdragelse og relationer er jo vidt forskellige, og det er klart, at nogen forældre er enige om det meste selvom de er skilt. Andre er nærmest uenige om alt.
Afhængig af jeres relation kan det være en mulighed at tage en snak omkring fx sengetider. Men som udgangspunkt har du ikke nogen indflydelse på, hvad dine børn spiser og hvad tid de kommer i seng, når de er hos den anden forælder. Og det er jo både godt og skidt. For du synes sikkert, at det er rigtig rart, at ingen blander sig i din måde at gøre tingene på. Til gengæld ville du sikkert ind imellem ønske, at du havde indflydelse på, hvor meget slik dine børn spiser hos den anden forælder.
Mit råd er, at du skal vælge dine kampe. Det vil meget ofte blive opfattet, som kritik og kritikken vil ikke blive modtaget positivt. Og så risikerer du, at dine børn kommer endnu senere i seng fordi ”mor skal i hvert fald ikke bestemme over jer, når I er hos mig!!”. Så resultatet bliver hurtigt værre end udgangspunktet. Og det er jo så ærgerligt.

Hvordan er din relation til dine eks?
Kunne du tænke dig, at den bliver bedre? I så fald er du velkommen til at kontakte mig.

De bedste hilsner
Cathrine

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Cathrine Lønborg Andersen

Jeg hedder Cathrine Lønborg Andersen, er 43 år og lever i en sammenbragt familie. Jeg er mor til to piger på henholdsvis 8 og 13 år samt til en dreng på knapt 2 år. Derudover har jeg to papdøtre på henholdsvis 12 og 16 år. Mine to piger har jeg med min eks, og min søn har jeg sammen med min mand.

Skriv et svar