Familieroller

Familieroller

Det slog mig forleden dag, hvor mange forskellige roller jeg faktisk har. Ret mange. Jeg er mor, jeg er papmor, jeg er kone og jeg er ekskæreste. Der udover er jeg, overfor mine papbørns mor, hendes ekskærestes nye kone, og jeg er overfor min ekskærestes kone, hans eks. Det er om at holde tungen lige i munden. Og hvordan skal alle disse roller så udfyldes?

Papmorrollen er ny for mig. 3 år har jeg været i den rolle. Og hvad er det for en rolle? Hvad giver mig retten til at kalde mig selv noget med “mor”, når nu pigerne allerede har en mor? Og hvad skal de egentlig bruge mig til? Det er faktisk en sværere rolle end, jeg umiddelbart havde forventet. Nok en af de sværeste for mig. Hvor hører jeg til i mine pigernes liv, hvornår er jeg velkommen og hvornår er jeg absolut ikke? Hvor meget skal jeg involvere mig og hvornår skal jeg holde mig lidt i baggrunden? Hvornår er det for pigernes skyld, hvornår er det for min mands skyld og hvornår er det for min egen skyld?

Jeg er kommet frem til, at det gælder om være autentisk. At være den, jeg er. At jeg prøver at mærke, hvor mine grænser går, så jeg kan sige til og fra. Og det prøver jeg så, så godt, jeg kan.

Hvordan befinder du dig, i dine forskellige roller?

Kh Cathrine

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Cathrine Lønborg Andersen

Jeg hedder Cathrine Lønborg Andersen, er 43 år og lever i en sammenbragt familie. Jeg er mor til to piger på henholdsvis 8 og 13 år samt til en dreng på knapt 2 år. Derudover har jeg to papdøtre på henholdsvis 12 og 16 år. Mine to piger har jeg med min eks, og min søn har jeg sammen med min mand.